Twee Haarlemse wijken afgesloten tijdens Formule 1. Bewoners krijgen doorlaatpas.

Haarlems Dagblad 8 juli 2021

Het Ramplaankwartier is tijdens de Formule 1 in Zandvoort alleen met een doorlaatpas te bereiken. Van donderdag 2 september 2021 – 23 uur tot en met zondag 5 september 2021 – 15 uur is de wijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
Hetzelfde gaat voor de omgeving van de Helmlaan in de Oosterduinbuurt. Verkeersregelaars bepalen welke voertuigen door kunnen worden gelaten.
Belanghebbenden kunnen een ontheffing krijgen in de vorm van een doorlaatpas. Buurtbewoners krijgen standaard twee passen thuisgestuurd. Het gaat om een hanger die aan de spiegel kan worden bevestigd.
Andere groepen, zoals sporters, kerkgangers, ondernemers en servicediensten, kunnen gratis een pas aanvragen. Niet de gemeente Haarlem, maar de gemeente Zandvoort geeft de passen uit en richt daar een speciaal loket voor in. Vanaf zo’n twee tot drie weken voor de afsluitingen worden de doorlaatpassen afgegeven.

Sluipverkeer
Ook aan de komst van sluip- en zoekverkeer in Haarlem tijdens de Formule 1 is gedacht. Met een aantal wegafsluitingen moet de eventuele overlast worden beperkt.
Op de dagen van het racefestijn (3 tot 5 september) zijn in de ochtenduren afsluitingen op de hoofdroutes richting de badplaats. Het gaat om de Korte Verspronckweg, de Julianalaan en de Leidsevaart richting station Heemstede-Aerdenhout.

Mobiliteitsplan
De Haarlemse verkeersmaatregelen zijn opgenomen in het mobiliteitsplan van de Dutch Grand Prix. De plannen zijn opgesteld in samenwerking met Rijkswaterstaat, de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland, NS, ProRail, Connexxion, PWN gemeente Zandvoort en omliggende gemeenten.
Zandvoort zelf is van donderdagnacht tot en met maandagochtend vroeg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Zeeweg en de Zandvoortselaan zijn dan afgezet.

Speak Your Mind

*