DE BLINKERT

Woonzorgcentrum
De Blinkert

Rockaertshof 66, 2015 ED  Haarlem
www.shdh.nl

Dagbesteding Stadstuinderij WTG

… is een bijzondere dagbesteding in het Ramplaankwartier in Haarlem waar onze tuin, dieren en beweging centraal staan. Met een enthousiaste groep genieten wij van samenwerken in de (vlinder en moes)tuin en van het verzorgen van de konijnen, kippen en pony’s. Daarnaast hebben wij het geluk dat wij buren zijn van en samenwerken met de Stichting de Nieuwe Akker, een biologisch dynamische tuinderij. Wij helpen hen graag met het werken in het veld en bij het oogsten van groenten en fruit, waarvan wij soep, jam en taarten maken. Ook wandelaars zijn bij ons aan het goede adres. Andere terugkerende activiteiten zijn: schilderen en fotograferen, houtbewerken, fietsen, tennissen, darten, dans, yoga.

Buiten zijn en beweging staan bij ons centraal omdat:
-een goede conditie bijdraagt aan kwaliteit van leven;
-buiten en in beweging zijn het proces van dementie remt;
-werken met het lichamelijk geheugen kan bijdragen aan (herstel van) zelfvertrouwen, plezier, creativiteit en zelfredzaamheid;
-samenwerken in een fijne omgeving bijzondere ontmoetingen en gesprekken bevordert.

Naast het activiteitenaanbod op de tuin trekken wij er graag op uit. Bijvoorbeeld naar mooie tuinen in de zomer om inspiratie op te doen. In de winter staan uitstapjes op de agenda zoals biljarten in het café, museum en concertbezoek. Bij slecht weer blijven wij binnen om in onze ‘keet’ aan de slag te gaan. Met bijvoorbeeld workshops zoals koken, houtbewerken en beeldhouwen.

Op Stadstuinderij WTG komt een brede, gemengde doelgroep. Wij werken bijvoorbeeld met mensen, zowel jong als oud, met geheugenproblemen. Ook zijn mensen met psychiatrische problematiek en een liefde voor tuinieren en/of dieren van harte welkom. Wat ons bindt is nieuwsgierigheid. Niet alleen kijken naar wat er nu nog kan, maar ook naar wat er nog valt te leren en te ontdekken. Mensen met dementie kunnen dat doorgaans nog goed, alleen gaat dat op een andere manier dan bij mensen die geen geheugenproblemen hebben. Bij Stadstuinderij WTG is er ruimte om op een creatieve manier naar deze mogelijkheden op zoek te gaan.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u een kijkje komen nemen? Neem dan contact met ons op om eens langs te komen voor een kopje koffie. U bent van harte welkom om aan te schuiven! U vindt ons naast woonzorgcentrum De Blinkert, Rockaertshof 66 in Haarlem.

Seniormedewerker Stadstuinderij:
Annemiek Tuinhof de Moed,
06 10861883.
annemiek.tuinhofdemoed@shdh.nl